Paintball

Det er et spill, kjent over hele verden, og det er paintball!

Hvis du kjenner til spillet Counter Strike, vil dette bli interessant for deg, fordi det er kun om å skyte og ha det gøy. Spillet varierer i stil og sammensetning, fra speed-ball til organiserte omgivelsesspill. I alle paintball spill, er spilleren ute når han/hun blir truffet av en paintball.. Det kan spilles på ulike baner både ute og inne. Spilleområdet er naturlig eller kunstig terreng, slik at spillerne kan søke dekning og spille taktisk spill. Hos oss har vi spesialisert oss på bedrifter, bursdager, bachelor parties…alt som er gøy! Hvis du ønsker et adrenalinkick er dette spillet for deg.

Fakta om paintball

Paintball inneholder faktisk ikke maling

Du blir kanskje overrasket over å finne ut at paintball er laget av gelatin, det samme som gele. Det er noen gode grunner til det. Fyllet i kulene er ikke giftig, ikke kaustisk, vannløselig, og fordelen med å lage kulene av gelatin er at de er nedbrytbare. Faktisk er paintball laget av ingredienser til mat. Når du skyter med paintball, deler skinnet på gelatinet seg og den som blir truffet får et merke med ulike farger.

Derfor er det lett å vaske av klær og hud, trenger bare såpe og vann. Du trenger ikke bekymre deg hvis du får noe av fargen på ansiktet, selv om du bruker hjelm. Hos oss får du låne uniform og hjelm, så du trenger ikke tenke på at sikkerheten ikke er på plass. Hvis du følger sikkerhetsrutinene viser statistikk at paintball er mer sikker enn golf, tennis og svømming.

Alle lurer nok på om det er vondt å bli truffet av en paintballkule

Smerten av paintball er en del av spillet. Paintball er et adrenalinfylt og anstrengende spill hvor deltakerne skyter på hverandre med paintball i høy hastighet. Et paintball gevær, eller markør, kan skyte med en hastighet på  300 fot i sekundet eller skyte en kule 46 meter. Så, selv om det å bli truffet av en paintball kan gjøre litt vondt og kan sammenlignes med å bli slått med en linjal, går det over etter noen sekunder. Det kan være du får noen skrubbsår eller kutt fra  når du løper, hopper og ruller rundt i terrenget…men spillet er trygt og har en av den laveste skadestatistikken innenfor sport. Alt i alt, det er en del av et uforglemmelig spill.

Historien bak paintball

Paintballgevær ble oppfunnet tidlig på 1970-tallet av Nelson Pain Company. I begynnelsen ble de kalt paintballmarkører og ble brukt av skogseiere til å markere trær og av gårdseiere til å markere kveg fra lang avstand. De første helautomatiske paintballgeværene ble laget av Tippmann Pnuematics i Fr. Wayne, IN. De ble kalt SMG-60. Paintball ble oppfunnet av Charles Gaines, Bob Gurnsey og Hayes Noel. Sammen med 9 andre spilte de den første paintballkampen 27. Juni 1981, med Nel-spot 007 markører. Det var også ligaer, den første profesjonelle paintballigaen ble grunnlagt i 1992. Nå er det flere ligaer, inkludert National Professional Paintball Leauge, Paintball Sports Promotions og Unitet States Paintball Leauge hvor de spiller om pengepremier.

Derfor, paintball spilles over hele verden i mer enn 100 land,  på seks kontinenter og spilles på tvers av demografi, livsstil og talent.

Kom til oss og finn ut av det!

 

Add Your Comment